Bedrijfshistorie

Timeline

1956

8

Oprichting

Sloos en Zoon B.V.  is als bestratingsbedrijf opgericht in 11 oktober 1956 door Dhr. Piet Sloos sr. en begonnen met circa 8 personeelsleden die binnen de regio Zuid- en Noord holland opereerde ook in de gemeente Leiden waar het bedrijf gevestigd is timmerde men flink aan de weg. In de loop der jaren groeide het personeelsbestand tot zo’n 20 werknemers en is begonnen met het aanleggen van riolering in de gemeente Spijkenisse en Mijdrecht ook het graven van sloten behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden.

1974

8

Voortzetting

In 1974 is het bedrijf voortgezet door zoon Jan Sloos die het bedrijf naamsbekendheid gaf bij diverse Gemeentes, grote aannemingsbedrijven en publiek en deed groeien tot circa 50 personeelsleden, ook kreeg het bedrijf een vaste herkenbare kleur, er werden machines aangeschaft zodat alles met eigen materieel uitgevoerd kon worden.

1984

8

Nieuw bedrijfspand

In 1984 werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd op de Admiraal Helfrichweg te Leiden compleet met kantoorruimte, loods en opslagruimte.

1998

8

Overname

In 1998 nam zoon Piet Sloos het roer over van vader Jan Sloos en is op dezelfde voet door gegaan. Het bedrijf telt nu heden ten dage 90 werknemers en is inmiddels een begrip in de hele regio.

2006

8

Uitbreiding technologie

Een hot item is de laatste jaren het machinaal stellen van banden en tegenwoordig het machinaal leggen van bestrating, ook daar hebben wij inmiddels al zo’n 20 jaar ervaring mee, het bedrijf heeft 6 machines met een vacuüm unit en het zit er in dat dit binnen de kortste keren uitgebreid gaat worden.

2008

8

Oprichting Steenplaza

Sinds begin 2008 is Sloos en Zoon een nieuw bedrijf gestart in verkoop van sierbestrating, tuinmeubelen, tuinhout, afvoersystemen en alle soorten tuinaccessoires dit bedrijf is gevestigd aan de Admiraal Helfrichweg 5  in Leiden genaamd Steenplaza Leiden.

2018

30

Uitbreiding wagenpark Sloos en Zoon B.V. (najaar 2018)

Uitbreiding van wagenpark Sloos en Zoon B.V. met 3 nieuwe werkbussen (Peugeot Expert 2018) , 2 shovels (Zwenkladers AZ 150f) en 1 Mecalac (7MWR).