Bedrijfshistorie

Sloos en Zoon B.V.  is als bestratingsbedrijf opgericht 11 oktober 1956 door Dhr. Piet Sloos sr. en begonnen met circa 8 personeelsleden die binnen de regio Zuid- en Noord holland opereerde ook in de gemeente Leiden waar het bedrijf gevestigd is timmerde men flink aan de weg.

In de loop der jaren groeide het personeelsbestand tot zo’n 20 werknemers en is begonnen met het aanleggen van riolering in de gemeente Spijkenisse en Mijdrecht ook het graven van sloten behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden. In 1974 is het bedrijf voortgezet door zoon Jan Sloos die het bedrijf naamsbekendheid gaf bij diverse Gemeentes, grote aannemingsbedrijven en publiek en deed groeien tot circa 50 personeelsleden, ook kreeg het bedrijf een vaste herkenbare kleur, er werden machines aangeschaft zodat alles met eigen materieel uitgevoerd kon worden.

In 1984 werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd op de Admiraal Helfrichweg te Leiden compleet met kantoorruimte, loods en opslagruimte.

In 1998 nam zoon Piet Sloos het roer over van vader Jan Sloos en is op dezelfde voet door gegaan. Het bedrijf telt nu heden ten dage 90 werknemers en is inmiddels een begrip in de hele regio.

Een hot item is de laatste jaren het machinaal stellen van banden en tegenwoordig het machinaal leggen van bestrating, ook daar hebben wij inmiddels al zo’n 20 jaar ervaring mee, het bedrijf heeft 6 machines met een vacuüm unit en het zit er in dat dit binnen de kortste keren uitgebreid gaat worden.

 

Oprichting

Sloos en Zoon B.V.  is als bestratingsbedrijf opgericht in 11 oktober 1956 door Dhr. Piet Sloos sr. en begonnen met circa 8 personeelsleden die binnen de regio Zuid- en Noord holland opereerde ook in de gemeente Leiden waar het bedrijf gevestigd is timmerde men flink aan de weg.

In de loop der jaren groeide het personeelsbestand tot zo’n 20 werknemers en is begonnen met het aanleggen van riolering in de gemeente Spijkenisse en Mijdrecht ook het graven van sloten behoorde tot de dagelijkse werkzaamheden.

Voortzetting

In 1974 is het bedrijf voortgezet door zoon Jan Sloos die het bedrijf naamsbekendheid gaf bij diverse Gemeentes, grote aannemingsbedrijven en publiek en deed groeien tot circa 50 personeelsleden, ook kreeg het bedrijf een vaste herkenbare kleur, er werden machines aangeschaft zodat alles met eigen materieel uitgevoerd kon worden.

Start bouw nieuw bedrijfspand

In 1984 werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd op de Admiraal Helfrichweg te Leiden compleet met kantoorruimte, loods en opslagruimte.

Overname Piet Sloos

In 1998 nam zoon Piet Sloos het roer over van vader Jan Sloos en is op dezelfde voet door gegaan. Het bedrijf telt nu heden ten dage 90 werknemers en is inmiddels een begrip in de hele regio.

Oprichting Steenplaza Leiden

Sinds begin 2008 is Sloos en Zoon een nieuw bedrijf gestart in verkoop van sierbestrating, tuinmeubelen, tuinhout, afvoersystemen en alle soorten tuinaccessoires dit bedrijf is gevestigd aan de Admiraal Helfrichweg 5  in Leiden genaamd Steenplaza Leiden.

Oprichting WS Tuinproducten

Naast zijn werkzaamheden voor Steenplaza Leiden runt Wesley Sloos een eigen bedrijf in de sierbestratingsbrance: WS Tuinproducten. Het bedrijf is van origine gespecialiseerd in het behanden, reinigen en impregneren van (sier)bestrating. 

De Waard Maatwerk

De Waard Maatwerk is gespecialiseerd in het maken van kasten, opbergmeubels, keukens, en complete (bedrijfs-)interieurs op maat. "Wij denken in mogelijkheden,  niet in standaardoplossingen"

Oprichting SloosGroep
Sloosgroep

Sinds 1956 is "Sloos" een begrip in Leiden en omstreken. Gevestigd in het prachtige Leiden houden wij ons bezig op het gebied van grond-, straat-, en rioleringswerkzaamheden (Sloos en Zoon B.V.). Verkoop van GWW en Sierbestrating (Steenplaza Leiden). Groothandel in onderhoudsproducten en voegmiddelen in de GWW en sierbestratingsbranche (WS Tuinproducten). Gespecialiseerd in het opmaat maken van meubels, keukens, kasten en (bedrijfs-)interieurs (de Waard Maatwerk). Dat alles samengevoegd onder 1 groep (SloosGroep).

                                          Sloosgroep                                               4 bedrijven onder 1 dak, dat is pas handig!

SloosGroep is genomineerd voor Sterkste Schakel Verkiezing 202

SloosGroep uit Leiden is onlangs genomineerd voor de Sterkste Schakel Verkiezing, de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Sterkste Schakel Kring Rijnland in samenwerking met het zakenmagazine Rijnstreek Business.